WE GAAN WEER OPEN IN MEI 2024. SPOEDIG MEER INFORMATIE.

VAN GOGH & REMBRANDT IN AMSTERDAM

Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn behoren zonder twijfel tot de grootste Nederlandse kunstenaars aller tijden. Gezien er meer dan 180 jaar tussen de levens van de kunstenaars zit, kun je denken dat ze niets met elkaar te maken hebben, maar niets is minder waar. Als je goed kijkt zul je zien dat de werken van de Hollandse meester uit de barok en de postimpressionistische kunstschilder met wereldfaam meer overeenkomsten vertonen dan je ooit had kunnen denken.

Van Gogh & Rembrandt in Amsterdam laat je door middel van licht en geluid ontdekken hoe Vincent van Gogh gefascineerd raakte door Rembrandt toen hij in Amsterdam woonde, en hoe zijn werk werd geïnspireerd door de schilderijen, etsen en vergezichten van de grote meester.

De Noorderkerk is een plek die ze met elkaar gemeen hadden in Amsterdam, beiden woonden er de zondagse diensten bij. Nu helpt de kerk hun verhaal te vertellen, de eeuwenoude binnenmuren van de kerk transformeren in een voortdurend veranderend 360° canvas en de stem van Van Gogh is te horen in de kerk via zijn brieven aan zijn broer Theo. Van Gogh & Rembrandt is een geluids- en lichtshow in Amsterdam zoals geen ander, en een onvergetelijke ervaring die al je zintuigen prikkelt.

De show is te bekijken in het Engels en Nederlands.
Overweldigende, boeiende en verbluffende show.
De Telegraaf
Spectaculair. De hele kerk wordt ondergedompeld in zonnebloemen of bloesemstruiken. Alles beweegt, stroomt, dwarrelt en suist over wanden en gewelven. Het oog van de beschouwer krijgt veertig minuten lang geen moment rust.
Het Parool
De Noorderkerk is strijdtoneel van een beeldende attractie: een 360-experience waar Nederlands oude meesters samenkomen.
Adformatie

Traveler Rating

Geweldige ervaring in een prachtige ambiance. Jammer dat de speaker in het engels is. Ik woon in Nederland.!,Verder absolute aanrader!
Doerak1508
Een prachtige filmische experiance over Van Gogh en Rembrandt. In de embiance van de oude Noorderkerk zie je over de nog steeds aanwezige onderdelen van de kerk, zoaks oreekstorl, orgel, kroonluchters en kerkramen impressies van werken van Van Gogh en van Rembrandt.
2museumbezoekers
Visited this exhibition and although had some trouble finding it it was well worth it. The staff were so helpful helping us find our way back to central train station. Amazing venue and insightful story told. The projections of the artists works were incredible. A fully emersive experience we would strongly recommend.
Wanderer52278476894
A unique experience with the famous paintings projected on the church ceiling and wall while you lie on bean bags to listen to the story behind them
Yasg223
I left with goosebumps, this was such a unique & touching experience. Feel blessed to have experienced it. Jus wonderful, it really made my holiday.
katek686
Eine wirklich sehenswerte Veranstaltung. Die Atmosphäre in der Kirche ist beeindruckend und der Sound umspielt alles richtig gut. Absolut zu empfehlen!
ulrikekahlke

HANDIG OM TE WETEN

OPENINGSTIJDEN

Maandag - Woensdag: 12.00 - 19.00
Donderdag - Vrijdag: 12.00 - 21.00
Zaterdag: 12.00 - 19.00
De laatste show begint 1 uur voor sluitingstijd

TICKETS OP SMARTPHONE

Online aangeschafte toegangskaarten hoeven niet te worden uitgeprint. Wij kunnen je ticket ook op het scherm van je telefoon scannen.

KLANTENSERVICE

Heb je vragen over je ticketaankoop?
Dan kan je contact opnemen met onze klantenservice via hello@vangoghinamsterdam.com.

GROEPEN & SCHOLEN

Neem voor groep- en schoolaanvragen contact op met groups@tourismgroup.com. Je wordt als groep beschouwd als je uit minstens 15 personen bestaat.

VERVOER

Kom je met bus tram of trein? Stap dan uit bij Centraal Station. Wandel van daaruit op je gemak in een klein kwartiertje naar de Noorderkerk. Met de auto komen kan natuurlijk ook. Het is niet altijd makkelijk om een parkeerplaats in de buurt te vinden. De dichtstbijzijnde parkeergarage is ook weer bij het Centraal Station.

Verplaats je je met een rolstoel? Je kunt zonder problemen bij de hoofdingang naar binnen.

VOORKOM DRUKTE BIJ DE INGANG

De aanvangstijden worden strak gehanteerd.
Zorg dat je ongeveer 10 minuten van tevoren aanwezig bent.

GEEN GARDEROBE

Je kunt je jas en tas mee naar binnen nemen. We hebben geen garderobe of veilige bergruimte voor uw kostbaarheden.

WAARSCHUWING

Beelden in de experience kunnen lichtflitsgevoelige epilepsie aanval triggeren.